fortuna-beach-soccer-league-2024-v-prvni-etape-teplice-zvitezily-nad-sparta-praha-a-bohemians-1905

FORTUNA BEACH SOCCER LEAGUE 2024 : V první etapě Teplice zvítězily nad Sparta Praha a Bohemians 1905!

  1. Homepage
  2. A-Tým
  3. FORTUNA BEACH SOCCER LEAGUE 2024 : V první etapě Teplice zvítězily nad Sparta Praha a Bohemians 1905!
fortuna-beach-soccer-league-2024-v-prvni-etape-teplice-zvitezily-nad-sparta-praha-a-bohemians-1905

Teplice zahájily v sobotu 22. června nejvyšší tuzemskou soutěž v plážové kopané FORTUNA Beach Soccer League a na úvod poměřily síly s úřadujícím mistrem BS Slavia Praha. Ve velice atraktivním utkání pro diváky se ujala vedení pražská Slávie, ale Teplice dokázaly vyrovnat a ujmout se dokonce vedení zásluhou branek Jan Ruda a David Černý. Nicméně Slavie se nevzdala a do konce utkání dokázala otočit stav utkání ve svůj prospěch na konečných 4:2. Při vyrovnávací brance Teplice protestovaly ruku u rozhodčího, ale marně a od té chvíle se mužstvu SK Bosnia Online EU Teplice nedařilo vrátit do hry.

,, V utkání s BS Slavia Praha jsme nezačali nejlépe. Pak jsme se dostali do hry zásluhou branek Ruda a Černý, ale od chvíle, kdy jsme protestovali ruku hráče Slávie jsme utkání nezvládli emočně spíš řekněme. Nutno dodat, že na střídačce jsme měli dva nové hráče, kteří si beach soccer poprvé zahráli v životě a ukázali se dobře. ´´ prohlásil šéf teplických Adnan Beganović.

V následujícím utkání mužstvo SK Bosnia Online EU Teplice potvrdilo své kvality výhrou nad Sparta Praha 11:3. Teplický brankostroj si tak připsal první 3 body v základní části FORTUNA Beach Soccer League 2024.

,, V utkání se Sparta Praha jsme měli hru pod kontrolou a výsledek mluví sám za sebe. Radost mi udělali nový hráči Benda a Memeti, kteří si v premiéře připsali zásahy do sítě Sparty. ´´ prohlásil Beganović Adnan.

Následující den v neděli 23. června se mužstvo SK Bosnia Online EU Teplice dostalo do komplikované situace, kdy muselo odehrát utkání s BS Dukla Praha bez jediného hráče na střídání. Ve velice napínavém utkání měla Dukla více štěstí a získala cenou výhru 7:5 nad celkem Teplic.

,, V utkání s BS Dukla Praha jsem nemohl nikomu nic vytknout. Celé utkání hráči museli odehrát bez střídání což je velice náročné kondičně pochopitelně. Takže svým způsobem pro mě jsou vítězi, nicméně body si vzala Dukla. ´´ zdůrazňuje Beganović.

Následující utkání se utkali mužstva SK Bosnia Online EU Teplice a šestinásobný mistr Bohemians 1905, kdy od samého začátku Teplice byly hladové po výhře a utkání celou dobu měli pod kontrolou a zaslouženě zvítězili 6:3 nad celkem BS Bohemians 1905. Brankostroj David Černý nasázel hattrick a za ním se přidal bombardér Jan Ruda s dvouma zásahy. Důležitou branku vsítil i Jiří Formánek.

,, V utkání s BS Bohemians 1905 si mužstvo SK Bosnia Online EU Teplice připsalo velmi cenné body, které nás drží ve hře v boji o Final Four FORTUNA Beach Soccer League 2024 což jsme si stanovili jako prvotní cíl. ´´ prohlásil šéf teplických Adnan Beganović.

Po čtyřech odehraných utkáních vede tabulku střelců teplický kanonýr Jan Ruda, který se o vedoucí pozici dělí s hráčem BS Ladronka Praha Tomášem Hurábem.

Tabulce základní části tedy po prvním hracím víkendu vládně Ladronka, která má na kontě čtyři výhry a 12 bodů. K jistotě Final Four by tak tradičnímu celku mělo stačit ještě jedno vítězství. Na druhém místě jsou s devíti body Villagers z Uherského Hradiště, kteří mají rovněž slušně nakročeno k bitvám o titul.

Následují hned čtyři týmy, které se seřadily na šesti bodech. Jediná Slavia má o jeden odehraný zápas méně, jelikož duel se Spartou byl odložen na druhý hrací víkend. Bilanci dvou výher a dvou proher mají shodně Teplice, Dukla a Bohemians. Šest týmů si to tedy v polovině července rozdá o čtyři postupová místa. Dá se očekávat opravdu velká bitva!

Výkony teplických hráčů neunikly ani trenéru reprezentace České republiky a tak máme další výbornou zprávu a to, že nově se připojili k národnímu mužstvu Václav Šlégr, Jan Ruda a Jiří Formánek.

,, Skvělá zpráva pro naše je, že trenér národního mužstva České republiky pan Jaroslaw Jagielski vybral našeho kapitána Václava Šlégra, Jana Rudu a Jiřího Formánka a kluci budou hrát v dresu lvíčat v nadcházejícím turnaji v Itálii! ´´ dodal Beganović.

Další etapa se odehraje 13 a 14. července, kdy Teplice poměří své síly s celky BS Villagers Uherské Hradiště, ČR U20 a BS Ladronka Praha.

22.6.2024

BS Slavia Praha – SK Bosnia Online EU Teplice 4:2

Sestava Teplice : Václav Šlégr 1 (C) – Jiří Formánek 7, Zdeněk Holdy 8, David Černý 10, Adrian Memeti 11, Jan Ruda 17, Jaroslav Benda 22.

Střelci branek Teplice : Jan Ruda, David Černý.

SK Bosnia Online EU Teplice – Sparta Praha 11:3

Sestava Teplice : Václav Šlégr 1 (C) – Jiří Formánek 7, Zdeněk Holdy 8, David Černý 10, Adrian Memeti 11, Jan Ruda 17, Jaroslav Benda 22.

Střelci branek Teplice : Jan Ruda 4x, Jaroslav Benda 3x, Zdeněk Holdy, David Černý, Jiří Formánek, Adrian Memeti.

23.6.2024

BS Dukla Praha – SK Bosnia Online EU Teplice 7:5

Sestava Teplice : Václav Šlégr 1 (C) – Jiří Formánek 7, Daniel Salák 8, David Černý 10, Jan Ruda 17.

Střelci branek Teplice : Jan Ruda 4x, David Černý.

SK Bosnia Online EU Teplice – BS Bohemians 1905 6:3

Sestava Teplice : Václav Šlégr 1 (C) – Jiří Formánek 7, Daniel Salák 8, Mohamed Djebar 9, David Černý 10, Jan Ruda 17, Đenan Beganović 22.

Střelci branek Teplice : David Černý 3x, Jan Ruda 2x, Jiří Formánek.

SK Bosnia Online EU Teplice – Střelci branek FBSL 2024

Jan Ruda                           11x

David Černý                        6x

Jaroslav Benda                   3x

Jiří Formánek                      2x

Adrian Memeti                    1x

Zdeněk Holdy                     1x